torstai 25. syyskuuta 2014

Puudelivauvat jo viikon ikäisiä!


Alva nauttii äitiydestä ja pennut kasvavat kohinalla. Keskiviikkona pennuille tuli ikää 1 viikko! 

Syntymäpainot ovat tuplaantuneet ja eilen keskiviikkona punnituksessa painot olivat seuraavat, suluissa syntymäpainot; Harmaa poika 530 g (233 g), harmaa tyttö 505 g (238 g) ja valkoinen poika 505 g (226 g).

Alva syö hyvin ja hoitaa pentujaan tunnollisesti, mutta osaa ottaa myös omaa aikaa silloin kun pennut nukkuvat. Pentujen nukkuessa Alva haluaa leikkiä ja höpsötellä. Tämä onkin ollut helpottavaa huomata, koska hyvin syövä, stressitön ja iloinen emä on myös varmasti pennuille se paras emä. 

Kovasti on pennuille koitettu mieheni kanssa miettiä sopivia "työnimiä", mutta vielä ei ole oikein mitkään nimet tuntuneet sopivilta. Joten annamme pentujen  tuosta vielä hieman kasvaa ja kun luonteet alkavat tulla paremmin esiin iän karttuessa, niin eiköhän ne sopivat kutsumanimet sieltä ala löytyä.

Pennuista on tarkoitus ottaa kasvukuvat viikon välein saman lelun rinnalla, jolloin pentujen huima kasvu näkyy kuvissa paremmin. Tosin tuleehan noista söpöliineistä napsittua kuvia muutenkin, mutta projektina tälläinen  idea kuvata pentuja tasan viikon välein tuntui toteuttamisen arvoiselta!

Valkoinen poika 1 vk. Tämä poika se on sellainen rasavilli, että paikallaan ei pysy muuta kuin nukkuissaan - jos silloinkaan! Oikein vilkas ja eläväinen kaveri.

Harmaa poika 1 vk. Tämä poika on veljeään hieman rauhallisempi, mutta maitobaarissa pitää valtiaan ottein ja kovalla kiljunnalla oman paikkansa parhaalla tissillä. 
Harmaa tyttö 1 vk. Tällä hetkellä pentueen rauhallisin pentu, ei tosin mikään nössykkä. Ääntä ja tahtoa löytyy tästäkin tytöstä, jos pojat meinaavat ruveta päsmäröimään maitobaarissa. 

Harmaa tyttö 1 vk.
Ja koskapa pennuistakin otettiin kuvat hämähäkkilelun vieressä, ei Alva-mammakaan halunnut jäädä yhtään huonommaksi. Eli Alva 1 vk synnytyksen jälkeen, iloinen ja touhukas äitiliini.

Alla vielä muutama kuva pentujen ekasta viikosta.


Pehmokaverin vieressä on turvallista uinua, tuntuu valkoinen poika viestittävän.
Alva hoitaa pienokaistaan.
Pojat maitobaarissa.

Harmaa tyttö, tassunpohja karvat näkyvät selvästi harmaana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti