perjantai 19. syyskuuta 2014

Alvan ja Saron pennut syntyneet!


Alvan ja Saron pennut syntyivät keskiviikkona aamuyöstä. Apuja käytiin hakemassa Kajaanin eläinlääkäripäivystyksestä, kun ensimmäinen pentu ei meinannu syntyä kovista ponnisteluista huolimatta ja Alva alkoi väsyä. 

Ensimmäinen pentu - harmaa uros - syntyi kuitenkin ilman apuja autoon, ennenkuin pääsimme eläinlääkäriin. Toinen pentu - valkoinen uros - syntyi melkein heti sen jälkeen ell päivystyksen tiloissa. Eläinlääkärin tutkittua Alvan ja todettua, että kaikki hyvin ja vielä yksi pentu olisi tulossa pääsimme lähtemään kotiin. Alva sai vielä ennen kotiin lähtöä kalkki- ja oksitosiinipistokset sekä maidontuotantoa edistävän pistoksen. Emme kuitenkaan kerenneet ihan kotiin asti, kun viimeinen pentu - harmaa narttu - putkahti maailmaan auton takapenkillä.

Alkukankeuden jälkeen Alva on hoitanut pentusia varsin tunnollisesti, hyvä kun tytön saa käymään tarpeillaan ulkona. Maitoa tuntuu riittävän ja pennuilla paino noussut kivasti parin päivän aikana.

Kaikki pennut ovat tällä hetkellä varattuja. Toivotaan, että kaikki menee eteenkin päin mahdollisimman hyvin, eikä mitään takapakkeja tule pentujen tai Alvan voinnissa.


Alva ja pennut. 

Valkoinen uros

Harmaa narttu

Harmaa uros
2 kommenttia:

  1. Voi mitä marsumakkaroita. Onnea pentusista ja onnea elämän alkutaipaleelle!

    VastaaPoista
  2. Oh ! Beautiful New lifes :) Greetings from Norway and Lilleba !

    VastaaPoista