tiistai 7. elokuuta 2012

Lenkillä hautausmaan liepeillä....

Poijat poseeraavat lenkkipolun varrelta löytyneen kannon päällä...
Usein ajaa hurrautamme poikien kanssa Sotkamossa hautausmaan parkkiin ja lähdemme sieltä lenkkeilemään läheiseen metsään. Samalla tulee käytyä tarkastamassa läheisten haudat. 
Haustausmaan läpi oikaistaan pitkää ja kapeaa soratietä pitkin metsään, joka itse asiassa on samoja maisemia, kuin tuossa aiemmassa postauksessa olleet kuvat Hiukanharjulta.

Paljon on ollut keskustelua siitä, että saako hautausmaille koiria viedä. Minun käsitykseni asiasta on se, että saa, kun pitää koiran/koirat kytkettynä, ne eivät aiheuta käytöksellään häiriötä ja niiden ei anneta tehdä tarpeitaan hautausmalla ei varsinkaan urosten anneta pissiä hautakiviin.
Itse en mene hautausmaalle silloin, kun huomaan että siellä on meneillään siunaustilaisuus. Silloin poistun koirien kanssa mahdollisimman huomaamattomasti pois paikalta.

Victor - joka oli aiemmin äitini koira ja tuli äitini kuoltua meille - tietää vallan hyvin minne äiti on haudattu ja haluaa istua joka kerta siellä käydessämme hetken hautakiven vierellä. Myös äitini pyyntö oli ennen kuolemaa, että käyttäisin Victoria hänen haudallaan silloin tällöin. Tästä lupauksesta olen pitänyt kiinni. 

Alla kuvia toukokuiselta lenkkeilyreissulta.

Hautakivien ohi kävellessä ja tekstejä lukiessa tulee mieleen monenlaisia ihmiskohtaloita....


Tätä pitkänpitkää ja kapeaa soratietä pitkin oikaisemme hautausmaan poikki metsään lenkkeilemään...
Sotkamon hautausmaan siunauskappeli

Alfred

Alfred

Victor 

Wilson

1 kommentti: